LCD Soundsystem – Sound of Silver

Што би можеле да очекуваме од Џејмс Марфи по феноменалото деби LCD Soundsystem и експериментот за Nike – 45:33 (или како и да се викаше)? Често пати се случило група да извади добар прв албум а после да се изгуби во славата (Franz Ferdinand anyone?)… Но за среќа, тоа не е случај со LCD. Неколку […]

Emilie Simon – The Flower Book

Ако прашате некого за Emilie Simon, веројатно првата реченица би била: француската Bjork. Колку и да ми се допаѓа исланѓанката, мислам дека е малку неблагодарно за Emilie… Таа е многу повеќе од една копија.The Flower Shop е нејзиниот последен албум, издаден за Milan Records, наменет за американскиот пазар. На него се сместени 17 песни, избор […]

Скајп и приватност

Една од рекламните точки на Skype, покрај добриот квалитет на звукот, е големата сигурноста на разговорите, четовите и контактите. Тоа све е супер, ама колку може да се верува на апликација што сама собира податоци за вашиот компјутер и ги користи без да каже зошто?