Големa желба

Градска улица. Густ сообраќај и гужва. Температурата е 35°С. Прав се лепи врз мојата пот. Случајно погледнувам кон планините. Останало едно бело парче со снег. Помислувам, колку би сакал, сега да сум таму и веќе сум на пат.

Прекрасна ноќ

            Во една свежа мајска ноќ, Петре и Ѕвездана се шетаа низ градскиот парк. Петре јадеше семки, а Ѕвездана сончоглед. Потоа, во едно старо градско маало, седнаа на една клупа и долго разговараа. Им беше многу пријатно.             Откако Петре ја испрати дома, влезе во лифтот и си рече колку добра вечер, во […]

Тој и тој

Џон Лок рече Џон Лок Киро Глигоров рече Киро Глигоров Пабло Неруда рече Пабло Неруда Гоце Делчев рече Гоце Делчев Горан рече Зоран кога ги прашаа како се викаат

Пиво (втор дел)

Се заборавив мочајќи..

Пиво

Се свестив мочајќи…